Over Mariëtte

Over Mariëtte

Mariëtte is een trotse moeder van drie kinderen en getrouwd met de liefde van haar leven. Geboren in Leiden in een Surinaams gezin van acht kinderen is Mariëtte het vierde kind. Familie en het gezinsleven zijn van grote waarden voor haar. Voordat zij in 2013 begon aan haar opleidingen tot yogadocente was zij secretaresse van beroep. Dit heeft zij gedaan op verschillende scholen en kantoren in Rotterdam. Mariëtte is een sociale vriendelijke vrouw die ondanks diverse tegenslagen in het leven altijd vrolijk is gebleven en vol humor zit. Gefascineerd door de diepere betekenis van het leven en de schoonheid van het menselijk wezen, heeft zij door de jaren heen veel boeken gelezen en bijeenkomsten bijgewoond die gaan over de ziel en de schepping van de mens. In 2006 is zij voor het eerst in aanraking met Yoga gekomen. Doordat zij als alleenstaande moeder ook fulltime aan het werk was merkte zij dat ze aardig overwerkt raakte. Met als gevolg dat zij steeds vaker last kreeg van hoofdpijnen en vermoeidheid.

Voor meer balans en rust wilde Marëtte graag yogalessen proberen. De yogalessen boden haar nieuw inzicht en verdieping in zichzelf. Al gaandeweg ervaarde Mariëtte een grote voldoening uit de bewuste en gerichte tijd en aandacht die zij met de yoga aan zichzelf besteedde. Dit zorgde ervoor dat zij de keuze heeft gemaakt om een docentenopleiding te gaan volgen.

“Het is werkelijk de beste beslissing gebleken die ik voor mijzelf kon maken. Ik voelde mij er als een vis in het water en bleef hongerig naar alle kennis en ervaringen die ik daar opdeed”.

– Mariëtte –

Een aantal wel heel bijzondere ervaringen, waaronder een die zij in Noorwegen tijdens een yoga retraite heeft mogen beleven, hebben ervoor gezorgd dat zij met volle overtuiging haar hart is gaan volgen. Vol enthousiasme, passie en aandacht is zij begonnen aan de opleidingen tot gediplomeerd yogadocente. Hierin heeft zij inmiddels het diploma beginners, gevorderden I, gevorderden II en senioren yoga  behaald.

“Yogalessen geven is voor mij de meest mooie en dankbare manier om werk en passie te combineren. Ik ben volop aan het genieten van de lessen die ik nu mag geven en van de opleiding die ik ook nog steeds volg. Ik kan mij alleen maar voorstellen wat voor moois er nog in de toekomst te behalen is voor mij hierin. Wellicht een opleiding meditatie en concentratieoefeningen en een cursus pranayama. De toekomst is mooi en lacht naar mij, en ik, ik lach terug”.

-Mariëtte-